Regering-Michel verkiest geleidelijke hervorming vennootschapsbelasting

27/06/2017 - IAB

De langverwachte hervorming van de vennootschapsbelasting zal er dan toch komen. Al ligt de focus in eerste instantie op de kmo’s. Dat vernam De Tijd op 27 juni 2017.

Charles Michel voert achter de schermen gesprekken met zijn vice-eersteministers. De bedoeling is dat de regering tegen eind juli zou uitpakken met een groot akkoord over de begroting, de belastinghervorming, rechtvaardige fiscaliteit en een reeks arbeidsmarkthervormingen.

Op dit moment ligt een voorstel op tafel om de vennootschapsbelasting in eerste fase enkel te verlagen voor de kmo’s. Daar worden namelijk de meeste jobs gecreëerd. Later zal de hervorming worden uitgebreid naar de andere vennootschappen.

Het voordeel is dat zo'n hervorming, die enkel de kleinere bedrijven ten goede komt, minder geld kost. Voor de grote bedrijven zou het tarief van 33,99 procent voorlopig blijven bestaan. Maar zij zouden wel hun aftrekmogelijkheden behouden. Dankzij allerhande aftrekken - waaronder de notionele intrestaftrek - kunnen grote bedrijven hun tarief fors doen zakken.

Bron: De Tijd en Belga

Thema's:
Kernwoord(en):