Ondersteuning voor ondernemingen die herinvesteren in ecologische vrachtwagens

11/12/2017 - IAB

Wanneer een onderneming een vrachtwagen verkoopt, zal die ook na 2020 vrijgesteld zijn van belasting op de gerealiseerde meerwaarde. De voorwaarde is dat die meerwaarde opnieuw geïnvesteerd wordt in een nieuwe ecologische vrachtwagen. Dat kwam het kernkabinet op vrijdag 8 december overeen, aldus Kris Peeters.

De bestaande ecologische en veiligheidscriteria voor de belastingvrijstelling houden nog geen rekening met de technologische vernieuwingen die vandaag bestaan. De criteria zullen daarom worden gemoderniseerd. Zo wil de regering herinvesteringen in vrachtwagens die rijden op elektriciteit, gas of zelfs waterstof aanmoedigen.

"Deze maatregel is van groot belang voor onze transportondernemingen en voor de vergroening van het wegverkeer", zegt Kris Peeters. "Heel wat ondernemingen willen graag investeren in groenere vrachtwagens en dit is het duwtje in de rug dat ze nodig hebben. De transportsector heeft erg te lijden onder concurrentie uit Oost-Europa en het is op deze manier dat we de kwaliteit van onze sector kunnen verbeteren en het verschil kunnen maken."

Bron: Belga

Thema's:
Kernwoord(en):