Snel, accuraat, modern, kwaliteit 

Geachte confrater,

Vandaag ontvangt u het eerste, vernieuwde e-zine, dat ‘In het vizier’ vervangt. Op die manier willen wij u op een meer dynamische wijze informeren, aangepast aan de nieuwe communicatiestijl van het Instituut.

Wij bieden u accurate informatie door artikelen aangeleverd door onze interne auteurs en door Kluwer, en de mogelijkheid om in te spelen op actuele situaties en evoluties op boekhoudkundig en fiscaal vlak.

Wij kunnen u alvast meedelen dat onze inspanningen betreffende de externalisatie van de intern gevormde pensioenvoorzieningen heeft geleid tot een oplossing van de historisch gevormde voorzieningen en dat de eerst voorziene externalisatie van deze geen verplichting meer wordt.

Niet alle problemen inzake de toepassing van de nieuwe maatregelen hebben echter reeds een oplossing. De zaken worden opgevolgd om u ten gepaste tijde de juiste toelichting te kunnen verstrekken.

André BERT
Voorzitter

 

IN MEMORIAM
Wij vernamen het overlijden van de heer François Lambrechts, ere-belastingconsulent, op de leeftijd van 81 jaar. De heer Lambrechts was gedurende vele jaren de voorzitter van de Franstalige afdeling van het Instituut van de Belastingconsulenten, en was in 2002 voorzitter van de CFE - Conféderation Fiscale Européenne.

Ingevolge de Wet van 22 april 1999, die bepaalde dat de belastingconsulenten betrokken dienden te worden bij het beleid van het Instituut, werd de heer Lambrechts lid van de Raad tot april 2001.

Wij bieden de geachte familie onze oprechte blijken van deelneming.