Accountants op de radio! 

Geachte confrater,

Begin dit jaar informeerden wij u al over het voornemen van de Raad om meer en gericht te communiceren, niet alleen met u, maar ook naar een ruimer publiek.

U was getuige van de verschillende acties: het jaarverslag werd in een nieuw jasje gestoken, het e-zine werd volledig hernieuwd en wordt u wekelijks in plaats van tweewekelijks toegestuurd, onze website wordt stilaan aangevuld met meer praktische hulpmiddelen, zoals de handleiding ‘organisatie van kantoren en procedures’, het elektronisch dossier… Ook voor onze jonge leden zetten we verschillende acties op het getouw. Dit najaar start het Instituut bovendien met een nieuwe rondtoer in de provincies om alle nieuwigheden aan u voor te stellen.

De volgende stap in de communicatie over de troeven van ons beroep, is nu ook een feit! Vanaf 26 november kan u anderhalve week lang een radiospot horen op Radio 1. Wij zijn van mening dat dit ondernemers en bedrijfsleiders de gelegenheid biedt om nog eens stil te staan bij het belang van goed advies waarvoor onze leden garant staan.

Om onze boodschap nog meer kracht bij te zetten, zal u in de loop van volgende week 2 affiches ontvangen. Wij hopen dat u deze op een goed zichtbare plaats zal uithangen, om op die manier mee te werken aan het uitdragen van de titel ‘accountant’.

U zal opmerken dat de titel ‘belastingconsulent’ niet aan bod komt in deze communicatie. Toch laten wij onze leden-belastingconsulenten niet in kou staan!

Een imago uitbouwen en waarden verbinden met een beroep, vergt een langetermijninspanning. Liever dan verwarring te scheppen tussen de verschillende titels, hebben wij er nu voor geopteerd om te focussen op de titel ‘accountant’. Wij kunnen u dus nu al meegeven dat de volgende radiospot die het Instituut zal uitbrengen, zal gericht zijn op de belastingconsulenten.

Wij hopen dat u onze inspanningen waardeert en zijn ervan overtuigd dat u hiervan de vruchten zal plukken.

Aarzel niet om uw mening met ons te delen via info@iec-iab.be

Met vriendelijke groet,

 

 Benoît Vanderstichelen André Bert
 Ondervoorzitter Voorzitter