IAB vangt 30ste feestjaar aan op 6 oktober 2015!

14/07/2015 - IAB

Geachte confrater,

U merkt het: het is weer zomer! Het is dus tijd om even te genieten en wat tot rust te komen. Daarom zullen wij naar jaarlijkse gewoonte in zomermodus werken. De komende weken verschijnt er geen editoriaal en dus ook geen e-zine. Maar dat betekent niet dat er niet gewerkt wordt: wij nemen van de gelegenheid gebruik om de nazomerse activiteiten verder uit te werken en onze 30-ste verjaardag voor te bereiden. Het is zo dat het Instituut – tussen oktober 2015 en eind maart 2016 – drie evenementen organiseert, waar u kunt samenkomen en uw confraters ontmoeten, waar u zich kunt laten inspireren door een rijk en gevarieerd programma. Zowel ú als uw medewerkers zijn welkom.  

De toekomst van het beroep is de rode draad voor alle activiteiten die we voor deze gelegenheid organiseren. Hét belangrijke aandachtspunt is zonder twijfel de begeleidende rol van het Instituut ter attentie van zijn leden; jullie voorbereiden op de toekomst door jullie de nodige tools, ondersteuning/bijstand en informatie aan te reiken.

Vooreerst zijn wij bezig met de organisatie van een groot evenement op 6 oktober 2015 in Brussel. Hiervoor hebben we een bijzondere locatie gevonden waar het verleden, het heden en de toekomst op prachtige wijze gecombineerd worden: the Wild Gallery. In dit indrukwekkende postindustriële gebouw, opgetrokken in 1902 in zuivere art-nouveaustijl, was vroeger de fabriek van Diamont Boart gevestigd.

Net als vorig jaar organiseren we op 6 oktober een aantal workshops, waaronder het cliëntenacceptatiebeleid in het kader van de antiwitwaswet, de rentabiliteit van de kantoren, het reclame- en marketingbeleid van het kantoor in het licht van de WER, het HR-beleid … Verder kunt u komen luisteren naar een aantal binnen- en buitenlandse inspirerende ondernemers en persoonlijkheden. Als afsluiter kunt u tijdens de cocktail met confraters napraten over het verloop van de dag.

Iets meer dan een maand daarna hopen we u opnieuw te kunnen ontmoeten tijdens het Forum for the Future, hét event voor de economische beroepen. Het is intussen een traditie geworden, ook daar zal het IAB een aantal workshops organiseren. Afspraak dit jaar op 26 november in Brussels Expo (paleis 11).

Het einde van het jaar sluiten we af met een bezoek in úw provincie. Vanaf 10 december 2015 trappen we onze roadshows af in Louvain-la-Neuve (Waals-Brabant), gevolgd door Edegem (Antwerpen) op 15 december. In 2016 volgen uiteraard de andere provincies. De volledige agenda is zeer binnenkort online beschikbaar

We zullen u te gepasten tijde meer gedetailleerde info opsturen, zowel per e-mail, via onze website en ons e-zine. Binnenkort ontvangt u alvast een inschrijvingsmail voor het event van 6 oktober.

Wij kunnen haast niet wachten om u te ontmoeten. Graag tot dan!

Met confraternele groeten,

   Bart Van Coile  Benoît Vanderstichelen
   Ondervoorzitter  Voorzitter

Thema's:
Kernwoord(en):