Het IAB komt naar u toe op het Forum for the Future en de roadshow!

17/11/2015 - IAB

Geachte confrater,

Het IAB bestaat 30 jaar en dat zetten we na ons event van 6 oktober nog eens in de verf met twee initiatieven die doorgaan in 2015 en 2016.

 

 26 november 2015, Forum for the Future

 

Het IAB, het IBR en het BIBF doen samen drie concrete voorstellen aan minister van Financiën Johan Van Overtveldt. Dankzij die voorstellen zal de efficiëntie van de economische beroepen aanzienlijk verhogen ten voordele van de bedrijven:

  • Dat fiscale mandaten worden verleend aan de mandatarissen van erkende beroepsbeoefenaars.
  • Toegang tot MyMinfinPro is uitsluitend voor de onderneming en de erkende beroepsbeoefenaars.
  • Automatisch versturen van een elektronische kopie van de briefwisseling aan de cliënt naar de erkende beroepsbeoefenaars.

In aanwezigheid van UCM, VBO, UNIZO en VOKA zal er diepgaand over dit onderwerp worden gedebatteerd. Tot slot zal de minister antwoorden op de verschillende voorstellen.

Omdat het thema ons als accountants en belastingconsulenten bijzonder aanbelangt en de beslissingen van de minister de uitoefening van het beroep aanzienlijk kunnen vergemakkelijken, nodigen wij u uit om deze paneldiscussie bij te wonen.

Schrijf u in via www.forumforthefuture.be voor de sessie van 11.00 u.


 

 2015-2016, De IAB Roadshow

 

   

De IAB-roadshow komt naar u toe in 2015 en 2016 met interessante sprekers en onderwerpen. Op het programma staan twee workshops en één IAB-sessie. Toegang tot alle roadshows is gratis.

Workshop
Agentschap Ondernemen, Connect

Julie Pieters overloopt de vele mogelijkheden van het Connect-project en maakt u wegwijs door de subsidiedatabank van het Agentschap Ondernemen. Zo garanderen we onze klanten steeds een optimaal advies over de Vlaamse, Federale en Europese subsidies.

Workshop
Rentabiliteit van uw kantoor

Johan Van Haeverbeke loodst u als een ervaren gids door tal van aspecten met betrekking tot de rentabiliteit van uw kantoor. Hij geeft u frisse inzichten in zowel interne als externe uitdagingen en het duurzame businessmodel.

IAB-sessie

Het IAB engageert zich voor de toekomst van het beroep en informeert u tijdens deze sessie over actuele zaken en brandende thema’s. Daarbij stellen we ons niet alleen vragen over duurzame Tax-cificatie, de antiwitwaswetgeving en het cliëntenacceptatiebeleid, maar bieden ook concrete antwoorden die u een inzicht geven in deze soms onduidelijke materie. Tot slot bekijken we met u de vele mogelijkheden van BeExcellent, onze tool die alle informatie met betrekking tot deze thema’s veel toegankelijker maakt.

Networking en cocktail

Na het harde werk leggen we natuurlijk nog eens de nadruk op onze verjaardag en nodigen wij u uit voor een networking event met cocktail. Zo krijgt u de gelegenheid om contact te leggen met de sprekers uit de workshops en de sprekers van het IAB zelf. Natuurlijk zullen er ook heel wat confraters uit uw regio aanwezig zijn met wie u in een feestelijk kader het glas kan heffen.

 

Het hele programma is gratis!
Noteer alvast één of meer van de volgende data en locaties in uw agenda, of schrijf u in via
www.30-iec-iab.be/roadshow.

  

Datum

Locatie

Tijdstip

15 december 2015 Mechelen 17.30 u. - 21.00 u.
7 januari 2016 Antwerpen 17.30 u. - 21.00 u.
21 januari 2016 Hasselt 17.30 u. - 21.00 u.
18 februari 2016 Gent 17.30 u. - 21.00 u.
23 februari 2016 Antwerpen 17.30 u. - 21.00 u.
3 maart 2016 Kortrijk 17.30 u. - 21.00 u.
15 maart 2016 Brussel  17.30 u. - 21.00 u.

 

Meer informatie over de roadshow, de onderwerpen en de sprekers kunt u terugvinden op www.30-iec-iab.be/roadshow/. Wij kijken ernaar uit om u op één of meerdere data te begroeten!

 

Met confraternele groeten,

   Bart Van Coile  Benoît Vanderstichelen
   Ondervoorzitter  Voorzitter

Thema's:
Kernwoord(en):