Roadshow, interessante inzichten op de toekomst van het beroep!

16/12/2015 - IAB

Geachte confrater,

Op dit moment trekken we in het kader van onze roadshow door België. Ter gelegenheid daarvan hebben wij een sterk programma opgesteld, met een aantal boeiende sprekers en onderwerpen.

Om 17.30 uur worden de deuren geopend. Om 18 uur verwelkomen de voorzitter en de ondervoorzitter de aanwezige leden. Na de workshops kunt u bijpraten of ideeën uitwisselen met de naburige confraters tijdens een networking event mét cocktail. Hieronder een overzicht van de workshops:

 • CONNECT van Federatie Vrije Beroepen en Agentschap Ondernemen
  H
  et CONNECT-project van de Federatie Vrije Beroepen, Agentschap Ondernemen en de drie economische Instituten wil u als raadgever de brug laten slaan tussen de noden van uw cliënten en de beschikbare overheidssteun. Daartoe werd een nieuwe website in het leven geroepen die u rechtstreeks doorverwijst naar correcte info. Julie Pieters, projectmedewerker bij de Federatie Vrije Beroepen, zal u tijdens de workshop wegwijs maken doorheen die nieuwe website.

 • Rentabiliteit van uw kantoor
  Net als hun cliënten zijn accountants ondernemers die ook voor hun eigen zaak het best een duurzame rentabiliteit nastreven. Voor de opvolging of de continuïteit van hun kantoor hebben ze nood aan een strategisch plan met een langetermijnvisie, aldus Johan Van Haeverbeke. Hij loodst u als een ervaren gids door tal van aspecten met betrekking tot de rentabiliteit van uw kantoor en geeft u frisse inzichten in zowel interne als externe uitdagingen en het duurzame businessmodel.
 • IAB-sessie
  Samen met enkele Raadsleden stellen de voorzitter en de ondervoorzitter u kort de uitdagingen van het beroep voor en informeren u over actuele, brandende thema’s als duurzame Tax-cificatie, antiwitwaswetgeving of cliëntenacceptatiebeleid. Het opzet is om u duidelijke en concrete antwoorden te bieden op úw vragen. Verder worden een aantal nieuwe mandaten toegelicht, met name met betrekking tot de WCO, het kmo-financieringsplatform of nog het professionele mandaat voor fiscale diensten. Tevens wordt een woordje uitleg gegeven over het BeExcellent-platform.

Praktische info

De roadshow loopt van 17.30 uur tot 21.00 uur en geeft recht op 3 uur permanente vorming. De toegang is gratis. Klik hier om u in te schrijven!

Wij kijken ernaar uit u binnenkort te mogen ontmoeten!

Met confraternele groeten,

   Bart Van Coile  Benoît Vanderstichelen
   Ondervoorzitter  Voorzitter

Thema's:
Kernwoord(en):