In 2016 zet IAB alles op begeleiding: daarvoor organiseert het tal van sessies en events

23/12/2015 -

Geachte confrater,

Het einde van het jaar is traditiegetrouw een periode waarin we wat gas terugnemen. Dat geeft ons de kans om terug te kijken op het afgelopen jaar en om even vooruit te blikken op het komende jaar.

30 jaar IAB

Het jaar 2015 stond voornamelijk in het teken van het 30-jarige bestaan van het IAB. Het feestjaar ging van start tijdens onze algemene vergadering in april en kende een hoogtepunt op 6 oktober 2015. Dat hoogtepunt had op een waardige manier afgesloten moeten worden op het Congres van het Forum for the Future op 26 november. Helaas heeft het congres wegens de terreurdreiging niet kunnen plaatsvinden, maar intussen is er een nieuwe datum vastgelegd: 24 maart 2016 in Brussels Expo!

De laatste fase van ons jubileumjaar werd aangevat met een roadshow. U kunt zich daar trouwens nog altijd voor inschrijven.

Andere IAB-sessies

  • In januari 2016 beginnen we meteen met een hele reeks BeExcellent-workshops, waarin u in module 1 & 2 leert werken met de functionaliteiten van BeExcellent. Vervolgens wordt u in module 3 getoond hoe u uw kantoorhandleiding in BeExcellent kan opstellen of integreren. De uitnodiging voor de sessies van het eerste trimester ontvangt u binnenkort per mail.
  • Op 2 februari 2016 organiseert het IAB een event voor accountants en belastingconsulenten die intern werken in ondernemingen. Naast een voordracht, biedt dit event gelegenheid tot netwerking.
  • Op 17 februari 2016 staat er een Lunch & Learn-moment op de agenda, in de eerste plaats bedoeld voor vrouwen, maar mannen zijn ook welkom.

    Meer informatie over de prijs, de inschrijving en de locatie van deze IAB-sessies vindt u op onze IAB-website.

  • In februari en maart 2016 zijn er nog de extra sessies van de voorbereidende vorming kwaliteitstoetsing voor de leden die zich in 2015 inschreven op de wachtlijst.
  • Op 17 februari 2016 organiseert de Commissie van begeleiding en toezicht een IAB-sessie rond ‘Ontbindingen en vereffeningen’. Verdere informatie over deze sessie volgt later.
  • Ook een opleiding ‘Certificaat voor het uitoefenen van een mandaat van onafhankelijk bestuurder’ staat opnieuw op het programma in het voorjaar van 2016.

Ten slotte hebben wij het genoegen u hierbij het digitale flipboek te sturen van het tijdschrift Accountancy & Tax nr. 4/2015 en wensen u alvast veel leesplezier!

U ziet het: de planning is al aardig gevuld tot april. Wij hopen u dan ook op een van deze evenementen of IAB-sessies te kunnen ontmoeten. Hoewel 2015 een jaar was waarin zich heel wat moeilijkheden hebben voorgedaan, bent u er dankzij veel toewijding aan uw cliënten in geslaagd om deze te overwinnen. Na dit bewogen jaar wensen wij u, uw medewerkers en uw familie fijne feestdagen toe en het allerbeste voor 2016!

Met confraternele groeten,


                       Bart Van Coile                                                                            Benoît Vanderstichelen
                       Ondervoorzitter                                                                           Voorzitter 

Thema's:
Kernwoord(en):