Netwerken met leden in business

10/02/2016 - IAB

Geachte confrater,

Met veel plezier hebben we op dinsdag 2 februari 2016 leden die in ondernemingen werken ontvangen op het IAB voor een presentatie en een netwerkgelegenheid.

De Commissie interne accountants en belastingconsulenten in business organiseerde immers een speciaal event voor deze leden.

De leden in business konden persoonlijk worden uitgenodigd onder meer dankzij hun reactie op een IAB-enquête waarin ‘interne’ leden werden opgeroepen om zich te identificeren. Ongeveer 880 interne leden werken in het kantoor van een economische beroepsbeoefenaar en 840 leden in een onderneming. Van ongeveer 10 % van de interne leden ontbreken deze gegevens nog.

Op 2 februari legden Caroline Dupae en Robert De Mulder van de nieuwe centra voor Grote Ondernemingen haarfijn uit hoe die centra passen in de nieuwe lijn van de FOD Financiën. Daarna namen ze de tijd voor een vragenronde.

Ook het BeExcelent-platform werd voorgesteld. Interne leden hebben namelijk de mogelijkheid om steeds de laatste versie van alle IAB-documentatie te raadplegen. Daarvoor hoeven ze slechts een e-mail te sturen naar servicedesk@iec-iab.be om hun persoonlijke read-onlytoegang aan te vragen. Uit enkele reacties konden we afleiden dat die versie van BeExcellent te weinig gekend is. Er werd meteen besloten om vaart te zetten achter de informatiecampagne om dat kenbaar te maken bij alle interne leden. De Commissie interne accountants en belastingconsulenten in business heeft het alvast op de agenda van haar volgende meeting gezet.

Met confraternele groeten,

   Bart Van Coile  Benoît Vanderstichelen
   Ondervoorzitter  Voorzitter

Thema's:
Kernwoord(en):