Roadshow van 15 maart in Brussel: samengesteld programma

2/03/2016 - IAB

Geachte confrater,

Op 15 maart 2016 zitten de meeste roadshows er bijna op. Voor de Nederlandstaligen wordt Brussel de afsluiter van een geslaagde tournee – die binnen het 30-jarige bestaan van het IAB kadert – door vijf verschillende steden. Omdat het Forum For the Future verplaatst werd naar 24 maart, vindt ook de Franstalige roadshow te Brussel plaats op 15 maart. Een groot voordeel zo blijkt, want het samengestelde programma wordt daardoor veel gevarieerder.

• 18.00 uur - Welkomstwoord - Mot d’accueil (FR/NL)
• 18.05 uur - Jongerenadviesraad – Conseil consultatif des jeunes (FR/NL)
• 18.15 uur - E(volutie) IAB / E(volution) (FR/NL)                    
• 18.40 uur - Interessante software voor het beroep
• 19.05 uur - Le monde change : votre cabinet aussi
• 19.20 uur - AWW - cliëntenacceptatiebeleid (NL)
• 19.35 uur - lettre de mission + politique cash + Expérience personnel Jean-Luc Kilesse (FR)   
• 19.50 uur - BeExcellent (film NL et FR) 
• 20.05 uur - Cocktail

Zoals u ziet, zal de sessie van 15 maart doorgaan in beide talen. Het IAB voorziet voor elke workshop een simultane vertaling naar de andere landstaal opdat u van de hele roadshow geen woord zal missen.

Workshops

Zoals u uit het programma kan afleiden, voorzien we workshops die ons een blik geven op de toekomst. Noël De Rudder buigt zich samen met ons over interessante software voor ons beroep. Vervolgens geeft Emmanuel Degrève meer uitleg over een wereld in verandering. In een steeds wijzigend economisch, politiek en technologisch klimaat, wordt het succes van accountants en belastingconsulenten immers in sterke mate bepaald door zijn/haar aanpassingsvermogen.

Onontbeerlijk in het programma zijn onze twee specialisten op het vlak van antiwitwaswetgeving en cliëntenacceptatiebeleid. Jos De Blay en Jean-Luc Kilesse informeren u met ervaring en deskundigheid over deze thema’s. Tot slot tonen wij u ook een korte handleiding over de voordelen en de toepassingen van BeExcellent. Daarbij focussen we vooral op de vele voordelen die het programma u biedt, afgewisseld met de belangrijkste gebruiksfuncties.

Netwerken

Een roadshow heeft natuurlijk niet alleen degelijke workshops te bieden, maar is vooral ook een gelegenheid om te netwerken. Net als op de andere roadshows zullen ook de jongeren van de Jongerenadviesraad aanwezig zijn. Eerst geven ze een kort woordje uitleg over het doel en de projecten van de jongerenadviesraad, en daarna staan ze tijdens de cocktail ter beschikking voor eventuele vragen of aanvullende toelichtingen. Mocht u achteraf nog vragen hebben, dan kunt u ze altijd stellen via het Facebook- of LinkedIn-profiel van de Jongerenadviesraad.

Tijdens de afsluitende cocktail, heeft u de gelegenheid om na te praten met collega’s, raadsleden en partners van het IAB. Vooral dankzij onze leden, ING, Wolters-Kluwer, Sage, Acerta en Axa hebben we deze roadshow tot stand kunnen brengen. We kijken er samen met hen dan ook naar uit om u op deze unieke roadshow te mogen verwelkomen.

Andere roadshows

Voor wie eventueel niet naar Brussel kan komen, staat er op 17 maart nog een roadshow in Mons (Bergen) gepland. U bent er altijd welkom: stuur dan wel een e-mail naar i.meganck@iec-iab.be.

Tot dan!

Met confraternele groeten,

   Bart Van Coile  Benoît Vanderstichelen
   Ondervoorzitter  Voorzitter

Thema's:
Kernwoord(en):