Het Forum For the Future staat er sterker dan ooit na een uitgestelde editie

17/03/2016 - IAB

Geachte confrater,

Na de uitgestelde editie van 2015 staat het Forum For the Future er dit jaar weer helemaal met een uitgebreid programma. Eigenlijk gaat het om een verplaatsing, want 2016 wordt een jaar waarin het evenement twee kaar zal doorgaan. Dat geeft ons de kans om nog eens terug te komen op de verschillende IAB-conferenties die we voor u al hadden voorbereid.

Dat Marketing en reclame voor accountants en belastingconsulenten een hot topic is, bewezen de inschrijvingen van 2015. De conferentie geeft onze confraters een klare kijk op de wetgeving die ons niet meer verhindert om ons commercieel te profileren. Maar wat is er mogelijk? En wat is er in strijd met de deontologie? Het IAB doet een beroep op Geert Philipsen, advocaat bij GSJ advocaten en gespecialiseerd in de materie van reclame voor vrije beroepen, om u met de nodige deskundigheid wegwijs te maken in de wetgeving. Onze IAB-juristen Charles Bayart en Tom Kloeck vertellen u aan de hand van enkele cases meer over de deontologie waarmee rekening dient te worden gehouden. Ongetwijfeld een boeiende materie voor accountants en belastingconsulenten die zich commercieel willen ontplooien.

Ook Associatie met collega’s is een steeds actueler onderwerp aangezien specialisatie meer en meer het sleutelwoord wordt. Vandaag werkt één derde van de accountants in een solopraktijk, al dan niet met ondersteunend personeel. Voor tal van zaken kan het echter interessant zijn om samen te werken met confraters, zoals voor het optimaliseren van de dienstverlening of het verhogen van uw rentabiliteit. Om een weg te vinden in de verschillende vormen van samenwerking, zetten wij tijdens deze workshop alle voor- en nadelen graag voor u op een rijtje. Hebt u er al over nagedacht om zich te associëren? Dan is deze workshop van Ingrid Larik zeker iets voor u!

Hans Koning vertelt ons als innovator dan weer over hoe we ons kunnen voorbereiden op de toekomst. Hans is bedrijfskundige en begeleidt accountants door het proces van modernisering. Dat doet hij vooral met het oog op efficiëntie en rentabiliteit. Met het levensmotto ‘kan niet bestaat niet’ loodst hij ons op basis van zijn gedegen ervaring naar het kantoor van de toekomst.

Tot slot organiseert het IAB ook twee sessies 30 minuten om te overtuigen. Wie op de roadshows aanwezig was, herinnert zich allicht de video over het BeExcellent-platform. In de eerste sessie gaan we dieper in op de tool. In de andere sessie zullen de jongeren van onze Jongerenadviesraad toelichting geven bij hun projecten en verwezenlijkingen.

Schrijf u in via deze link.

Met confraternele groeten,

   Bart Van Coile  Benoît Vanderstichelen
   Ondervoorzitter  Voorzitter

Thema's:
Kernwoord(en):