Spring congress van het Forum For the Future was een succes

19/05/2016 - IAB

Geachte confrater,

De organisatie van het Forum For the Future is er alsnog in geslaagd om een spring congress te organiseren. Deze editie liep over twee dagen en bracht heel wat confraters op de been. Het IAB mocht daarom niet ontbreken. Samen met de andere twee Instituten, het IBR en het BIBF, hielden we een gezamenlijke stand en vertegenwoordigden we zo alle economische beroepsbeoefenaars.

Heel wat leden kwamen naar ons toe met tal van vragen met betrekking tot de stage, de kwaliteitstoetsing of BeExcellent.

Onze sessies

Over BeExcellent gesproken, het IAB organiseerde op beide congresdagen een workshop rond de tool. Daar kwamen massaal veel leden op af, die eveneens mochten kennismaken met onze servicedeskmedewerker. Ook de jongeren van onze Jongerenadviesraad kregen twee keer 30 minuten om de aanwezige deelnemers te overtuigen van het belang van de jongeren voor het beroep. Het initiatief werd overigens warm onthaald, ook door de zogenaamd oudere confraters.

Twee medewerkers van de juridische dienst legden samen met meester Geert Philipsen aan de hand van enkele cases uit welke vorm van commerciële communicatie al dan niet toegelaten is. De nadruk lag vooral op de ethische kwesties.

Gauthier Roussel – u kent hem nog van ons event op 6 oktober 2015 – mocht de organisatie van een kantoor anno 2020 voorstellen. Het was een uiteenzetting over de toekomst van ons beroep en onze sector in het algemeen. Met het oog op de digitalisering is dat meer dan ooit een interessant onderwerp!

Op 12 mei, tot slot, heeft Bart Van Coile samen met de nieuwe voorzitter van het IBR, Thierry Dupont, een uiteenzetting gehouden over het nieuwe boekhoudrecht. Dat ging meer bepaald over de belangrijkste wijzigingen in het boekhoudrecht als gevolg de nieuwe Europese richtlijn.

Alle presentaties voortaan beschikbaar

Het waren stuk voor stuk allemaal zeer interessante onderwerpen. Wie het Forum om een of andere reden gemist heeft of wie de slides van onze presentaties nog eens wil bekijken, kan ze hieronder downloaden.

Met confraternele groeten,

   Bart Van Coile  Benoît Vanderstichelen
   Ondervoorzitter  Voorzitter

 

Thema's:
Kernwoord(en):