29 september 2016: twee andere seminars in de kijker

1/09/2016 - IAB

Geachte confrater,

U ontving de afgelopen weken verschillende uitnodigingsmails voor ons event van 29 september.
In navolging van vorige week zetten we nu de twee andere seminars in de kijker.

Personenbelasting

De belastingaangifte bevat niet minder dan 810 codes, een record! Het is duidelijk dat de personenbelasting de laatste jaren steeds complexer geworden is, met heel wat interpretatieproblemen en inwerkingtredingen tot gevolg. Denk bijvoorbeeld aan de woonbonus waar de Gewesten sinds de zesde staatshervorming voor bevoegd zijn, of de fiscale voordelen voor het verwerven en behouden van een eigen woning. Bovendien wordt de fiscaliteit met het oog op de taxshift er niet eenvoudiger op.

Op 29 september 2016 zullen twee specialisten ter zake de problematiek in detail aankaarten.

Vennootschapsbelasting

In zijn recente advies over de hervorming van de vennootschapsbelasting heeft de Hoge Raad van Financiën het over een verhoging van de roerende voorheffing op dividenden tot 34 % of zelfs 38 %. Dat zou de zoveelste episode zijn in de recente geschiedenis van systematische verhogingen van de roerende voorheffing. Maar wie kent nog zijn weg in het doolhof van de tarieven van de roerende voorheffing op dividenden? Weet u dat er momenteel 7 mogelijke tarieven van roerende voorheffing op dividenden bestaan, gaande van 27 % tot 0 %? Het IAB gidst u in zijn seminar vennootschapsbelasting doorheen dit doolhof.

29 september 2016

Daarnaast zullen we nog een aantal andere thema’s aankaarten. Naast de seminars personenbelasting en vennootschapsbelasting organiseert het IAB nog seminars rond de btw en de registratie- en erfbelasting. U kunt zich inschrijven via de uitnodigingsmail of via deze link: http://www.tamtam.pro/ttp/nl/events/44/inscription.

Met confraternele groeten,

 

Bernard Mariscal

Luc Maes

 

Belastingconsulent

Voorzitter Fiscale Hogeschool

 

Roland Rosoux

Yves Verdingh

Fiscaal bemiddelaar bij FOD Financiën

Belastingconsulent

Thema's:
Kernwoord(en):