Studienamiddag 5 december 2008: “De accountant en de belastingconsulent in de onderneming”

13/11/2008 -

 Studienamiddag 5 december 2008:

“De accountant en de belastingconsulent in de onderneming”

De interne accountant en/of belastingconsulent fungeert als een expert die zijn bedrijf door en door kent; door zijn knowhow, zijn persoonlijke en intellectuele inzet en wijze raad, vormt hij met de ondernemer de motor voor een financieel en fiscaal evenwicht zowel binnen de kmo als binnen de grote onderneming.

Als financieel directeur heeft hij een uitstekende positie binnen de kring van raadgevers, waar hij op actieve wijze meewerkt aan het uitwerken en uitvoeren van de bedrijfsstrategie.

Als intern auditor vormt de interne accountant een onmisbare schakel om de externe auditor toe te laten zijn onderzoek en controlewerkzaamheden op een correcte wijze uit te voeren.

Als tax manager waken zowel de interne accountant als de interne belastingconsulent erover dat de onderneming haar fiscale verplichtingen strikt nakomt en alle fiscale maatregelen kan genieten om het concurrentievermogen te verbeteren.

De interne accountant levert eveneens een belangrijke meerwaarde op diverse vlakken zoals het financieel beheer, het uitwerken van consolidatieprocedures, een gestructureerde en efficiënte organisatie van de onderneming.

Daarom organiseert het IAB voor het eerst een studienamiddag omtrent een aantal thema’s van specifiek belang voor de accountant en belastingconsulent in de onderneming:

  • Wat kan Enterprise Resource Planning (ERP) betekenen voor uw bedrijf
    Optimaliseer uw bedrijfsprocessen door de beschikbare organisationele en financiële informatie te benutten
  • Consolidatie
    Hoe kunt u dit als instrument voor een beter financieel beheer gebruiken?
  • Salary Split
    Internationale mobiliteit van werknemers: wat met de fiscale en sociale aspecten?

Dit initiatief werd genomen in samenwerking met de “Commissie interne accountants”, die actief heeft deelgenomen aan de selectie van de thema’s die aan bod komen tijdens deze studienamiddag.

Niettegenstaande dit seminarie voornamelijk georganiseerd wordt voor de interne leden, zal dit voor  iedere beroepsbeoefenaar een leerrijke namiddag zijn.

De inschrijvingen lopen tot 19 november 2008.

Wenst u meer te weten?
Bijgaand vindt u het programma en de praktische inlichtingen.

Thema's:
Kernwoord(en):