IAB 25 jaar: Het Instituut dankt de veeltallig aanwezige leden

Vrijdag 12 februari vierde het Instituut zijn 25-jarige bestaan.

19/02/2010 - IAB


Tijdens de conferentie “De toekomst in het vizier”, georganiseerd in het volledig gerenoveerde Square Brussels Meeting Centre, mochten we 750 leden en gasten ontvangen. Alle deelnemers waren bijzonder enthousiast over het hoogstaande niveau van onze sprekers.

De voorzitter van het Instituut, André Bert, maakte eerst de balans op van de voorbije jaren maar lichtte daarna vooral de verschillende toekomstige uitdagingen en opportuniteiten voor onze beroepen toe. Nadien zetten Geert Noels, Jan Verhoeye en Baron Paul Buysse hun visie uiteen over de economische situatie en meer bepaald over de belangrijke rol van onze leden bij het economisch herstel. Het panelgesprek dat daarop volgde, met Jean-Paul Servais (HREB, CBFA), Philippe Lambrecht (VBO), Hans Van Damme (FEE) en Prof. Eric De Keuleneer (Solvay), ging daar nog dieper op in. Dit alles werd keurig georkestreerd door Marlène de Wouters. De ondervoorzitter van het Instituut, Micheline Claes, vatte ten slotte de belangrijkste punten van de namiddag nog eens samen.

Het Instituut mocht tijdens deze conferentie tevens vier ministers ontvangen voor een korte toespraak. Naast de voor onze beroepen bevoegde ministers, Sabine Laruelle en Vincent Van Quickenborne, namen ook Didier Reynders en Bernard Clerfayt plaats op het podium om het Instituut en de leden te feliciteren met dit jubileum.

Ter afsluiting werd de leden nog een cocktail aangeboden, evenals een mooie portfolio met logo van het IAB en een herdenkingsboek IAB 25 jaar. Een speciale editie van het weekblad Trends, met daarin een uitgebreid artikel over het Instituut en de toekomst van onze beroepen, lag bovendien ter gelegenheid van deze conferentie ter beschikking van het aanwezige publiek.

Ook het avondprogramma, met een privébezoek aan het Magritte-Museum op het Brusselse Koningsplein, gevolgd door een feestelijk diner in het unieke kader van het Museum voor Oude Kunst, kende een groot succes met meer dan 300 aanwezigen. De illusionist, Carlos Vaquera, maakte ons tijdens het diner op indrukwekkende wijze duidelijk dat magie met cijfers werkelijk mogelijk is!

In naam van de voorzitter, ondervoorzitter en alle Raadsleden van het Instituut, danken wij alle aanwezige leden omdat zij er, samen met ons, een prachtige en bijzonder geslaagde dag van hebben gemaakt en daarmee hebben bijgedragen tot een sterk imago van de 7 000 accountants en belastingconsulenten, die lid zijn van het Instituut.

Een welgemeende dank!

Volledig programma Conferentie “De toekomst in het vizier”
Toespraak voorzitter Bert
Toespraak ondervoorzitter Claes
Teksten boek 25 jaar

Thema's: Beroep > Het Instituut
Kernwoord(en):