Communicatie gericht aan de leden en stagiairs

3/12/2010 -

Geachte confraters,
Geachte stagiairs,

Net als wij, vernamen sommigen onder u eerder deze week met verbazing dat het IAB een cruise zou hebben georganiseerd, waarop een topvrouw van de rulingdienst aanwezig zou zijn geweest om deel te nemen aan een symposium.

Hoewel het bericht afkomstig is van een krant die doorgaans als kwaliteitsvol wordt beschouwd, moeten wij helaas toch vaststellen dat de journalist heeft nagelaten de informatie te checken bij alle betrokkenen.

Wij wensen hierbij duidelijk te stellen dat het IAB op geen enkele manier betrokken was bij de organisatie van deze cruise. Wij betreuren dat wij naar aanleiding van deze verkeerde berichtgeving onterechte negatieve reacties ontvingen.

Volgens onze informatie was de beroepsvereniging ‘Ordre des Experts-comptables et Comptables brevetés de Belgique’ de organisator van de cruise waarnaar werd verwezen. Deze beroepsvereniging werkt uiteraard, net als alle andere beroepsverenigingen, in volledige onafhankelijkheid van het Instituut.

Het artikel in kwestie, evenals de rechtzetting die een dag later werd gepubliceerd, kunt u ook op onze website bekijken.

Wij stonden erop u hierover te informeren, aangezien het artikel heel wat reacties uitlokte.

Met confraternele groet,

André Bert
Voorzitter

Thema's: Beroep > Het Instituut
Kernwoord(en):