Het IAB verwelkomt twee nieuwe medewerkers op de studiedienst

30/10/2012 - IAB

Wie is onze nieuwe collega Daniël Maes?

Als jonge knaap studeerde Daniël accountancy, vulde dit later aan met een diploma aan de Brusselse Fiscale Hogeschool en heeft daarna nog het programma “Mastering Interim Management” bij de Vlerick Leuven Ghent Management School gevolgd.

Reeds van bij de oprichting van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten is Daniël een erkend extern lid.

Hij is in de voetsporen van zijn vader getreden en heeft het kantoor na diens plotse overlijden overgenomen en verdergezet.

In zijn loopbaan heeft Daniël al heel wat allround ervaring opgedaan: zaakvoerder van zijn eigen klein kantoor, vennoot van een middelgrote associatie, director in een groot kantoor, financieel interim/crisis-manager ... geen enkele financiële managementfunctie is hem vreemd.

Daarnaast zet hij zich eveneens in voor het accountancyberoep en is hij reeds tientallen jaren bestuurslid van een erkende beroepsvereniging van economische beroepsbeoefenaars.

Dynamisme, bekwaamheid, doorzetting, inventiviteit, leergierigheid … zijn enkele van zijn vele motto’s die hij elke dag opnieuw probeert waar te maken.

U kan Daniël contacteren op de studiedienst van het IAB (D.Maes@iec-iab.be), waar hij zich ten volle zal inzetten om op al uw beroepstechnische vragen een gepast antwoord te vinden.


Wie is onze nieuwe collega Pierre-François Coppens?

Pierre-François is belastingconsulent. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in adviesverlening aan ondernemingen en particulieren. Hij is houder van een licentiaatsdiploma rechten en een bijzonder licentiaat bedrijfsrevisoraat, een Master of Accountancy and Finance en een Diploma Fiscale Wetenschappen van de ESSF (ICHEC).

Pierre-François heeft in sterk uiteenlopende beroepsmilieus gewerkt waar hij niet alleen zijn expertise en ervaring maar ook een aanzienlijk personennetwerk heeft uitgebouwd.

Zo heeft hij zijn fiscale loopbaan eerst bij de belastingadministratie aangevangen. Het vervolg van zijn parcours heeft hij als advocaat-fiscalist afgelegd bij de Balie van Brussel waarna hij overgestapt is naar het fiscaal departement van een auditkantoor.

Pierre-François Coppens heeft verschillende werken op het vlak van fiscaal recht op zijn naam staan en schrijft ook regelmatig voor gespecialiseerde fiscale tijdschriften en de krant La Libre Belgique (Chroniques fiscales hebdomadaires de la Libre Entreprise).

Hij is docent aan de Belgische Kamer van Boekhouders te Brussel, trainee aan de FUCaM en heeft ook als gastdocent lesgegeven aan de UCL en de ULg. Daarnaast animeert hij fiscale seminaries voor diverse beroepsgroeperingen.

Sinds oktober 2012 is hij lid van de studiedienst van het IAB.

Aarzel niet om hem te contacteren (PF.Coppens@iec-iab.be) indien u vragen heeft over de materie waarmee u als accountant en belastingconsulent in aanraking komt.

Thema's: Beroep > Het Instituut
Kernwoord(en):