IAB ledenenquête: reeds 1800 confraters namen deel! U nog niet? U kunt nog deelnemen tot 15 mei

29/04/2009 -

Om het belang van de beroepen van accountant en belastingconsulent sterker te positioneren bij besprekingen met de politiek, de overheden en andere gesprekspartners, lanceerde het IAB een tweetal weken geleden een nationale ledenenquête.

De enquête peilt naar het economisch en maatschappelijk belang en de toekomstperspectieven van onze beroepen. De organisatie is in handen van de Hogeschool Universiteit Brussel (HUB) onder wetenschappelijk toezicht en leiding van Jo Van den Bossche, docent vakgebied Accountancy & Bedrijfseconomie. Dit verzekert een professionele aanpak en absolute anonimiteit. Het IAB zal enkel over de analyse van de resultaten beschikken.

Bijna 1800 confraters namen reeds deel. Mocht dit voor u nog niet het geval zijn, aarzel niet langer en neem deel aan de ledenenquête via de elektronische link die u via een e-mail van het Instituut heeft ontvangen (een eerste maal op 15 april en een tweede maal op 29 april).

Hoe deelnemen?

  • Naast algemene vragen zijn er ook meer specifieke vragen voor interne leden, externe leden of vennootschappen. Door de keuze van uw antwoorden wordt u automatisch naar de op u betrekking hebbende vragen doorverwezen
  • Voorzie voldoende tijd om de enquête volledig te kunnen invullen, nl. 10 tot 30 minuten afhankelijk van uw beroepsactiviteiten (onvolledige enquêtes worden niet geregistreerd)
  • Hou uw jaarrekeningen van de 2 laatste afgesloten boekjaren bij de hand, u zal deze gegevens nodig hebben
  • U dient op iedere vraag te antwoorden vooraleer u kunt overgaan naar een volgende vraag. Anonimiteit wordt voor 100 % gegarandeerd, u hoeft dus niet te aarzelen bij het meedelen van eventueel gevoelige informatie
  • Klik op de link in de e-mail die u als lid van het Instituut heeft ontvangen en u komt rechtstreeks bij de enquête terecht

Help ons om ook uw stem te laten horen in zaken die uw beroep en toekomst rechtstreeks aanbelangen.
Wij rekenen op uw medewerking!

De eerste resultaten van de enquête zullen u in het najaar worden meegedeeld.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fabienne Cleymans, adjunct-directeur of Eric Steghers, algemeen directeur van het IAB. Zij informeren u graag verder.

Thema's: Beroep > Het Instituut
Kernwoord(en):