Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<september 2019>
september 2019
mdwdvzz
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

TaxLab | Fiscaal optimaal beleggen met uw vennootschap  Hasselt 

Veel vennootschappen hebben in de afgelopen jaren aanzienlijke winsten opgespaard, die vaak niet onmiddellijk kunnen worden uitgekeerd. Met de lage rente op zichtrekening kan het aangewezen zijn om deze cashreserves te beleggen.

Maar wat zijn nu precies de nieuwe fiscale regels voor beleggingen via de vennootschap, welke beleggingsvormen genieten vrijstelling, en welke alternatieve mogelijkheden bieden zich aan? En hoe zit het precies met beleggen in kunst, oldtimers, of zelfs cryptomunten.

 22/05/2019 (Gent) - 23/05/2019 (Hasselt) - 24/05/2019 (Antwerpen)
225 EUR + BTW

Early Bird Discount
Bij inschrijving op uiterlijk 24/04/2019 kan u gratis een 2de persoon laten deelnemen. Uw genodigde ontvangt eveneens een deelname-attest voor permanente vorming.

Docent: Roel VAN HEMELEN

Level: Upgrade | Kennisverruimende opleiding voor niet-specialistenIn deze opleiding overloopt docent Roel Van Hemelen het gewijzigde fiscale regime voor beleggen in aandelen en andere roerende waarden via de vennootschap. U verneemt welke verschillende beleggingsvormen mogelijk zijn, en welke fiscale regels van toepassing zijn op elke beleggingsvorm.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan beleggen in aandelen. Vanaf aanslagjaar 2019 wordt dit voor vennootschappen immers een pak minder interessant. U verneemt welke nieuwe voorwaarden van toepassing zijn voor vrijstelling van dividenden en/of meerwaarden, en welke type beleggingsvormen hieraan nog beantwoorden. U leert wat de aandachtspunten zijn met betrekking tot de roerende voorheffing en de notionele intrestaftrek.

Daarnaast worden de fiscale aspecten overlopen van het beleggen in andere roerende waarden, zoals obligaties, fondsen (in al haar vormen) tot zelfs beleggen in kunst, edele metalen, oldtimers en zelfs cryptomunten.

Na deze opleiding bent u in staat om de fiscale gevolgen van een beleggingspolitiek van een vennootschap in te schatten, en aanbevelingen te verstrekken voor fiscale optimalisatie en alternatieve beleggingsvormen.

De opleiding wordt interactief opgevat en er is zeker voldoende ruimte voor vraagstelling.


Docent

Roel VAN HEMELEN

Na 12 jaar ervaring te hebben opgedaan in een Big4-kantoor en een mid-tier accountants en revisorenkantoor, heeft Roel Van Hemelen, samen met zijn mede-vennoot begin 2018 TaxQuest BVBA gestart.

TaxQuest is een onafhankelijk niche fiscaal advies kantoor dat zich focust op duidelijk en praktisch advies op maat. Als onafhankelijk kantoor zonder boekhoud-dienstverlening, profileert TaxQuest zich als ideale sparring partner voor boekhoud- en accountantskantoren om een hoogstaande fiscale dienstverlening hun klanten toe op te zetten.

Naast het adviseren van accountants, adviseurs en kmo’s geeft Roel ook heel wat opleidingen voor verschillende instanties en is hij tevens gastspreker bij diverse universiteiten en hogescholen. 

Leerdoelen

Deelnemers inzicht verschaffen in

 • De fiscale behandeling van diverse beleggingsvormen binnen de hervormde Ven.B.
 • Het gewijzigde fiscale kader voor beleggen in aandelen via vennootschap
  • De fiscale behandeling van ontvangen dividenden, met aandacht voor de nieuwe regels omtrent DBI-aftrek
  • De fiscale behandeling van meerwaarden met aandacht voor het onderscheid tussen grote en kleine vennootschappen
  • De vrijstellingsvoorwaarden
   • taxatievoorwaarde
   • permanentievoorwaarde
   • participatievoorwaarde
  • Acties die nog kunnen ondernomen worden om belasting te vermijden
 • Het fiscale kader voor beleggen in andere roerende waarden via de vennootschap, waaronder kunst, edele metalen, en zelfs cryptomunten

Deelnemers in staat stellen om

 • Ondernemingen te adviseren omtrent de fiscale aspecten van beleggen in de vennootschap
 • De fiscale gevolgen in te schatten van de fiscale hervorming voor een bestaande beleggingsportefeuille
 • Adviezen te verstrekken inzake de fiscale optimalisatie van een beleggingsportefeuille in de vennootschap, en eventuele alternatieve beleggingsvormen aan te bevelen
 

Deelnameprijs

225 EUR + BTW
inclusief slidepack en documentatiebundel. Versnaperingen en parking voor de deur worden aangeboden.


Early Bird Discount | 2de deelnemer gratis
(onder voorbehoud van voldoende plaatsen; toewijs in volgorde van inschrijving)

Wat u hiervoor hoeft te doen:

 • U schrijft zich hieronder in op uiterlijk 24/04/2019
 • Aansluitend mailt u ons (info@kmocampus.be) de gegevens van uw gratis genodigde (Naam, Bedrijf, Adres, Email en telefoonnummer). 

 


Door bij inschrijving uw gegevens te verstrekken geeft u aan KMO Campus de toestemming om u op de hoogte te houden van haar toekomstige activiteiten.

 
Datum van23 mei 2019 - 18:00 
Datum tot23 mei 2019 - 22:00 
Toegang Leden & stagiairs IAB
SprekerRoel VAN HEMELEN
TaalNederlands 
LocatieHoliday Inn Hasselt, Kattegatstraat 1, 3500 Hasselt
Organisatie KMO CAMPUS COMM. V (2019) 
Thema's
 • Fiscaliteit > Vennootschapsbelasting (VenB)
Kernwoorden
Permanente Vorming
ErkenningsnummerB0585/2019-01
Telt mee voor240 
Toevoegen aan mijn vorming