Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<mai 2019>
mai 2019
lmmjvsd
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Brussels distribution conférence  Bruxelles 

La BDC a pour objectif de faire le point sur les aspects juridiques et économiques de la distribution commerciale tant au niveau national qu'international. Dès lors, la BDC se veut une plate-forme ouverte aux différents acteurs du domaine de la distribution, avec des sujets tels que " les contrats de licences et le merchandising", "plan d'affaire: quels sont les évaluations faites par une banque avant d'autoriser un financement" ou encore " société en difficulté"

De 2e editie van de BDC zal op 1 Oktober 2015 opnieuw doorgaan in de prestigieuze setting van het Paleis der Academiën in Brussel. De BDC ontkent haar fundamenten niet en werpt zich steeds op als de plaats bij uitstek voor het uitwisselen van de laatste ontwikkelingen in de sector van de commerciële distributie.

Pierre DEMOLIN en Benoit SIMPELAERE, partners van het advocatenkantoor DBB en organisatoren van de conferentie, hebben maar één wens: dat elke deelnemer van de BDC vertrekt met een grondige kennis van de recente juridische, economische en boekhoudkundige ontwikkelingen inzake commerciële distributie, zowel op nationaal als internationaal niveau.

De BDC kan rekenen op meerdere vooraanstaande sprekers, waaronder in de eerste plaats Mijnheer de Vice-eersteminister Peeters die de conferentie zal inhuldigen door een overzicht te geven van de overheidsinitiatieven die in de komende maanden worden verwacht, voornamelijk in de horecasector (o.m. inzake brouwerijcontracten).

Gereputeerde advocaten, vertegenwoordigers van de Europese Commissie, de Belgische mededingingsautoriteit alsook vertegenwoordigers van de ondernemingswereld (ING, Fiduciaire Pardoen, Bières de Chimay, ACCOR, Carrefour, ERA, …) komen hun expertise delen.

Een discussiepanel gewijd aan de lancering van een concept (franchise) of van een merk in het buitenland zal meerdere panelleden verenigen in het toelichten van hun persoonlijke ervaringen. Zij zullen eveneens licht werpen op de economische en culturele verschillen die zij hebben ervaren in België en in het buitenland. 

Het volledig programma van de conferentie alsook de inschrijvingsmodule kan u hier terugvinden: http://www.brusselsdistributionconference.eu/.

De inschrijving voor de conferentie omvat een lunch en een afsluitende cocktail, alsook een boek dat de tussenkomsten van de verschillende sprekers zal hernemen.

 
Date 01 oct. 2015 - 09:00 
Fin 01 oct. 2015 - 17:00 
Accès Tout le monde
Orateur(s) Maître Benoit Simpelaere,Maître Paul Crahay,Maître Patrick Kileste,Maître Laurent Dujardin
Langue Nederlands/Français 
Lieu Palais des Académies - Rue Ducale, 1000 Bruxelles
Organisation UCM GROUPE SOCIAL & ECONOMIQUE asbl
Thématique
  • Profession > International;Profession > Autres professions économiques;Comptabilité > Gestion financière;Droit des sociétés - entreprise > Création;Droit civil, public et autre > Droit commercial - droit financier
Mots-clefs
Formation permanente
Numéro de reconnaissance B0257/2013-01
Compte pour 360 
Ajouter à ma formation